Zaštita privatnosti

Brinemo se o podacima donatora

Udruženje salezijanaca suradnika Mjesno središte Jarun provodi aktivnosti za djecu i mlade zahvaljujući podršci donatora. Ni jedan od naših aktivnosti i projekata ne bi bio moguć bez Vas. Stoga nam je važna briga o Vašim podacima, u koje dobivamo uvid kada donirate. U nastavku možete doznati više o tome kako prikupljamo, koristimo i čuvamo Vaše osobne podatke.
Molimo vas da pozorno pročitate ovaj tekst. Dajući nam uvid u svoje osobne podatke, istovremeno pristajete na njihovo prikupljanje i korištenje na načine opisane u tekstu.
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte na admin@uss-jarun.hr

Tko smo mi?
Udruženje salezijanaca suradnika Mjesno središte Jarun je pravna osoba upisana u Evidenciju pravnih osoba Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj, koju vodi Ministarstvo uprave. Udruženje je neprofitna organizacija koja vodi projekte na području obrazovanja i odgoja mladih i projekte pomaganja školovanja mladih iz obitelji sa slabijim imovinskim statusom. Financiramo se isključivo dobrovoljnim donacijama građana, tvrtki, fondacija i vlada. Podrška donatora iznimno je značajna u našoj zajedničkoj misiji, stoga se s velikim poštovanjem i odgovornošću brinemo o Vašim podacima.

Kako prikupljamo podatke?
Podaci su ključni u našem nastojanju da ostvarimo svoje ciljeve i poslanje. Pomažu nam da djelujemo na najučinkovitiji mogući način te da naša komunikacija s Vama bude pravovremena i relevantna.
Podatke prikupljamo u sljedećim situacijama i na sljedeće načine:
Kada ste u izravnoj interakciji s nama – primjerice, kada ispunite pristupnicu za Klub prijatelja salezijanske osnovne škole ili se prijavite na natječaj za dodjelu stipendija koje dodjeljujemo kroz Fond don Calosso, donirate nam sredstva općom uplatnicom te nam se javite mailom s podacima za dostavu dara zahvale za učinjenu donaciju ili ste prisutni nekom našem događaju. Komunicirati ćete jedino s nama te smo mi jedini koji su odgovorni za Vaše podatke.
Kada posjetite našu internetsku stranicu – Kao i većina drugih internetskih stranica, i mi pritom koristimo „kolačiće”, no ti se podaci koriste kao skupne, anonimne informacije iz kojih se ne mogu identificirati pojedinci. Više o upotrebi „kolačića” možete saznati niže na ovoj stranici pod naslovom Politika kolačića.

Koje podatke prikupljamo?
Podaci koje prikupljamo ovisit će o vrsti komunikacije s Vama, ali mogu uključivati Vaše ime, poštansku adresu, e-adresu, broj telefona ili mobitela, datum ili godinu Vašeg rođenja, spol, zanimanje.
Također čuvamo podatke o Vašim donacijama, događajima na koje ste se prijavili ili na kojima ste sudjelovali te važne pojedinosti iz komunikacije s nama vezano uz učinjenu donaciju ili sudjelovanje u nekom od naših aktivnosti.
Sve to radimo kako bismo s Vama komunicirali na najprikladniji način jer znamo da to puno znači velikom broju donatora koji nas podržavaju.

Kako koristimo Vaše podatke?
Koristit ćemo Vaše podatke u prvenstveno u administrativne svrhe ili radi direktne komunikacije s Vama ukoliko ste nam se direktno obratili ispunjavajući neki od dostupnih obrazaca. Radi se, primjerice:
• o pružanju informacija koje ste sami zatražili od nas ili za koje se može razumno pretpostaviti da ih očekujete
• o komunikaciji u vezi s Vašim donacijama i o provjeri podataka o njima
• o obavještavanju o novostima u našem radu i o tome koliko nam znači Vaša podrška te o obavještavanju o drugim načinima na koje nas možete podržati
• o obrađivanju Vaše donacije te o provjeri financijskih transakcija
• o pozivima na sudjelovanje u našim događanjima
• o informacijama o prijavi za pristupanje Udruženju salezijanaca suradnika.

Ovisno o tome na koji ste način kontaktiranja pristali, možemo Vam se javiti poštom, telefonom ili elektroničkom poštom. U svakom trenutku možete promijeniti način na koji Vam se javljamo tako što ćete nas kontaktirati mailom na admin@uss-jarun.hr – molimo pročitajte odjeljak „Kako možete promijeniti način na koji želite da Vas kontaktiramo”.
Kada unesete podatke u obrazac na našoj internetskoj stranici te ga počnete ispunjavati, ali ga ne dovršite uspješno, možda ćemo Vam poslati e-poruku da bismo provjerili možemo li Vam kako pomoći u slučaju da ste se susreli s nekom poteškoćom.
Ako biste željeli da ne analiziramo Vaše podatke, molimo Vas da nam to javite putem mail adrese admin@uss-jarun.hr.

S kime dijelimo Vaše podatke?
Vaše podatke nećemo dijeliti s drugim stranama. Vaši podaci se neće koristiti za naše vlastite svrhe te se neće dijeliti s trećim stranama.
Naši suradnici poštuju standarde zaštite osobnih podataka te imaju uspostavljene sustave i procese kojima se štiti privatnost vaših podataka. Obećavamo da će Vaši podaci uvijek biti sigurni s nama te da ih nikada nećemo prodati ili zamijeniti za informacije s drugim organizacijama osim ukoliko Vi isto ne zatražite i date svoju prethodnu suglasnost.

Ako ste korisnici društvenih mreža, Vaše ćemo podatke možda upotrijebiti kako bismo vama i drugima poput Vas putem tih platformi javili najnovije vijesti i informacije o tome kako možete podržati naše aktivnosti. Ciljanu komunikaciju i oglašavanje na društvenim mrežama možete onemogućiti na internetskim stranicama ili aplikacijama kao što su Facebook, Instagram i Google.
Postoji mogućnost da ćemo otkriti Vaše osobne podatke ako se to od nas traži zakonom ili ako vjerujemo da je takav čin nužan za zaštitu i obranu prava, vlasništva ili sigurnosti Udruženja salezijanaca suradnika Mjesno središte Jarun, naših internetskih stranica, naših posjetitelja te za druge zakonske svrhe.

Kako čuvamo Vaše podatke?
Pazimo da su uspostavljene sve odgovarajuće kontrole kako bismo se dobro brinuli o Vašim podacima.
Svi djelatnici koji imaju pristup osobnim podacima razumiju važnost čuvanja Vaših podataka u svakom trenutku.
Osiguravamo najstrože kontrole za financijske, osjetljive i druge kategorije podataka u skladu s regulatornim i pravnim obvezama za upravljanje ovim vrstama informacija.
Kada jednom zaprimimo Vaše podatke, dajemo sve od sebe kako bi oni bili sigurni u  našim sustavima i tijekom prijenosa između naših sustava.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?
Čuvat ćemo Vaše osobne podatke koliko to bude potrebno za konkretnu aktivnost te za ispunjavanje pravnih ili regulatornih obveza. To činimo zato da Vam možemo pružiti usluge ili informacije koje ste zatražili, radi njegovanja odnosa s Vama te kako bismo osigurali da Vam se ne javljamo ako ste tako zatražili.

Imate pravo zatražiti da više ne obrađujemo Vaše podatke, a to možete učiniti kontaktiranjem Udruženja salezijanaca suradnika Mjesnog središta Jarun: pisanim putem na adresu ulica don Petra Šimića 1, 10000 Zagreb, te elektroničkom porukom na adresu admin@uss-jarun.hr.
Ako želite zatražiti uvid u podatke koje imamo o Vama, molimo vas da pošaljete opis informacija koje biste željeli dobiti na uvid, kao i dokaz o svojem identitetu. To također možete učiniti pisanim putem na adresu Udruženja salezijanaca suradnika Mjesnog središta Jarun , Ulica don Petra Šimić 1, 10000 Zagreb ili elektroničkom porukom na admin@uss-jarun.hr.
Ako zatražite brisanje vaših podataka, molim vas da pošljete opis informacija koje želite brisati. To možete učiniti kontaktiranjem Udruženja salezijanaca suradnika Mjesnog središta Jarun: pisanim putem na adresu ulica don Petra Šimića 1, 10000 Zagreb, te elektroničkom porukom na adresu admin@uss-jarun.hr

Kako možete promijeniti način na koji Vas kontaktiramo?
Želimo njegovati otvorenu i dobru komunikaciju s Vama. Ako želite promijeniti način komunikacije ili ažurirati svoje podatke, slobodno nam se obratite elektroničkom porukom na admin@uss-jarun.hr.
Ako više ne želite dobivati obavijesti od nas, možete nam odgovoriti na naš primljeni mail slanjem elektroničke poruke s naslovom Unsubscribe .

Politika kolačića

Kako bi web stranica u vlasništvu USS Jarun radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja u svrhu poboljšavanja Vašeg korisničkog iskustva, stranice moraju na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačić, eng. cookie). Ukoliko u vašem web pregledniku blokirate kolačiće i dalje možete pregledavati stranice, no neke mogućnosti Vam neće biti dostupne. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.

Što su kolačići?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Što su stalni kolačići – stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te ondje ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Ti se kolačići upotrebljavaju u sigurnosne svrhe, da bi se olakšala navigacija, da bi se informacije učinkovitije prikazale i da vam bolje služe s prilagođenijim informacijama.
Što su privremeni kolačići – privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su stavke npr. u košarici za kupnju.
Što su kolačići prve strane – “First party cookies” (kolačići prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web-mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.
Što su kolačići treće strane – kolačići treće strane potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu tako prikupljati podatke o korisnicima različitih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li web stranica USS Jarun kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo. Svi kolačići koje koristimo služe jedino u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu akcija koje korisnik odabere samostalno (web forma za slanje poruka, forma za doniranje). Stranica također koristi kolačiće koji služe za funkcioniranje Google Maps servisa.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica i zašto?

Osnovni kolačići – strogo su potrebni kako bi Web-mjesto moglo izvoditi osnovne funkcije. Ovi vam kolačići omogućuju navigaciju Web-mjestom i uporabu značajki koje ste zatražili. Bez tih kolačića ne možemo pružiti usluge koje omogućuju ovom Web-mjestu da radi.

Kolačići učinkovitosti – prikupljaju anonimne informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju Web-mjesto. Uz pomoć tih kolačića bolje razumijemo kako posjetitelji komuniciraju s Web-mjestom, tako što nam pružaju informacije o posjećenim područjima, vremenu provedenom na Web-mjestu i svim problemima s kojima su se posjetitelji susreli, kao što su poruke o pogreškama. Te nam informacije pomažu u poboljšanju rada Web-mjesta.

Kolačići funkcionalnosti – poboljšavaju vaše iskustvo na web-mjestu. Ti kolačići mogu, primjerice, zapamtiti informacije kao što su vaše korisničko ime, jezik ili preferenca lokacije. Ti se kolačići mogu koristiti da bi vam pružili usluge koje ste zatražili, kao što su gledanje videozapisa ili interakcija s uslugama treće strane poput značajki društvenih medija. Pamćenje vaših odabira pomaže Web-mjestu u pružanju poboljšanih, personaliziranijih značajki.

Ima li na internetskoj stranici kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju ograničene kolačiće. Ove kolačiće nije postavila ova internetska stranica, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Naši davatelji usluga, kao što su Youtube (video sadržaj), Gloria Themes (template tema na kojoj je izrađena stranica), Google Maps (za funkcioniranje mapa) također upotrebljavaju kolačiće i druge tehnologije praćenja na našoj web stranici, od kojih neke mogu pratiti korisnike diljem web mjesta i tijekom vremena. S obzirom na prirodu usluga trećih strana (u stalnom razvoju), ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s upotrebom ili politikom tih trećih strana, savjetujemo vam da izravno proučite njihova Pravila o privatnosti i Uvjete korištenja. Youtube pravila o privatnosti nalaze se ovdje. Gloria Themes možete kontaktirati ovdje. Google Maps pravila o privatnosti možete pogledati ovdje.

Kako onemogućiti kolačiće?
Imate pravo isključiti kolačiće. Internetski preglednici obično su programirani tako da im je prihvaćanje kolačića zadana postavka, ali to možete jednostavno podesiti promjenom postavki svog preglednika.
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite:
• Chrome 
• Firefox 
• Internet Explorer 9
• Internet Explorer 7 i 8
• Opera 
• Safari 

Blokiranje svih kolačića negativno će utjecati na upotrebljivost mnogih web stranica.
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/