Počela formacija salezijanaca suradnika u Zagrebu

U nedjelju 6. travnja 2014. u u jarunskoj župi u crkvi Svete Mati Slobode održan je prvi susret početnog odgoja i obrazovanja salezijanaca suradnika zagrebačkih mjesnih središta. Na susretu je bilo 20 novih kandidata iz mjesnih središta Knežija, Rudeš i Jarun, koji su ovim susretom započeli svoj hod i pripremu za salezijansko suradništvo koji će...

U nedjelju 6. travnja 2014. u u jarunskoj župi u crkvi Svete Mati Slobode održan je prvi susret početnog odgoja i obrazovanja salezijanaca suradnika zagrebačkih mjesnih središta. Na susretu je bilo 20 novih kandidata iz mjesnih središta Knežija, Rudeš i Jarun, koji su ovim susretom započeli svoj hod i pripremu za salezijansko suradništvo koji će trajati naredne dvije godine i kroz koju će bolje upoznati životni poziv salezijanca suradnika i aktivno življenje salezijanske duhovnosti i apostolata. Na prvom susretu kandidati su se međusobno upoznali i pisali svoje motivacijsko pismo i razloge zašto žele biti suradnici te im je predstavljen plan i program početnog odgoja i obrazovanja.
Početni odgoj i obrazovanje na razini zagrebačke regije, kao i ovaj početni susret, vodi salezijanka suradnica Ivana Petrak, koja je ujedno i savjetnica za odgoj i obrazovanje Pokrajinskog vijeća salezijanaca suradnika.

Na susretu su bili i pokrajinski koordinator Zlatko Štorek, koji je na početku srdačno pozdravio sve okupljene kandidate, kao i mjesni koordinatori s Knežije, Rudeša i Jaruna, koji su došli dati podršku kandidatima iz svojih središta.
Preporučujemo ih sve u vaše molitve da rastu u vjeri u našeg Gospodina Isusa Krista i karizmi sv. Ivana Bosca.

J.M.